Buluttaki şehir 59. Bölüm yeni roman

 


- Tamam siz sistem ile işlerinizi halledin. Bakalım nasıl bir ikili olacaksınız onunla.

- Bakalım siz siyahlı askerlerle nasıl bir ekip olacaksınız Galdor.

- Hayır, ne biçim iş bu ağızlarını burunlarını kırmak istiyorum ama yapamıyorum.

- İstatistikçi sen işlerini hallet bizde bekleyelim.


İstatistikçi çantasından çıkarttığı tablet ile çalışmaya başladığı sırada diğerleri siyahlı askerlerden biraz uzaklaştı. Konuşmaya başladıkları zaman duyulmamak için fısıldamayı tercih etmişlerdi. Galdor siyahlı askerlere sert bir şekilde bakıyor ve baltasını elinde çeviriyordu. Amacı siyahlı askerleri korkutmaktı. Ancak siyahlı askerler hiç kımıldamadan duruyordu.


- Biz şimdi bunlara mı güveneceğiz?.

- elbette onlara güvenmeyeceğiz Lucian. En ufak bir yanlış hareketlerinde ne olduğunu anlamadan tepelerine binmek için hazırda bekliyorum.

- Onlara ne yapacağını çok iyi biliyoruz Galdor ama bizim şu anda konuşmamız gereken sistemin neden bizden yardım istediği. Eğer düşmanından yardım istiyorsa gerçekten çok kötü durumda olmalı.

- Kesinlikle aynı fikirdeyim Kylana. Nasıl biz ona güvenmiyorsak o da bize güvenmiyor. Sistem o kadar kötü bir durumda olmalı ki kurtulmak için bir şansı kalmamalı. Yoksa bizden yardım istemez.

- Evet Naserious, bir çıkış yolu bulmamız lazım tabi önce Şapkalı Adamı kurtarmalıyız. Ben bir filmde izlemiştim bütün robotlar ortak bir yapay zekadan yönetiliyordu eğer o yapay zekayı yok edersek robotlar kukla gibi yere düşer.

- Sen hangi ara bu kadar çok film izledin Lucian ve ne olur filmin sonunu söyleme. Dediğin doğru ama o sadece bir ihtimal diğer ihtimal ise robotların otonom olarak hareket etmesi. Elbette bir emir almışlardır herkesi öldür gibi ama o emiri nasıl yerine getireceklerine her robot ayrı ayrı karar verir ve bu çok daha kötü olur.

- İşte bunun da filmlerini izledim ben. Yapay zeka var ve ona bağlı başka yapay zekalar. Her robot ayrı bir zekaya sahip hatta bir filmde robot insan bir kıza aşık oluyordu. Sonra kim gerçek kim robot karışıyordu hep. Ben böyle bir gelecekte yaşamak istemiyorum.

- Ne olur Lucian, film mevzusunu bırakalım biraz. Daha önemli bir sorunumuz var.

- Evet, biliyorum Naserious ama hazırlıklı olmalıyız. Tüm olası durumlara hazırlıklı olmamız gerek bizim. İstatistikçi işini bitirse de olasılıkları hesaplasa.

- Ben sana en yüksek ihtimali söyleyeyim Lucian sen içindeki kaos planlayıcısını kapatmazsan onu ben kapatacağım.

- Hadi kavga etmeyin gençler. Sakın kalalım şimdi.

- Hey İstatistikçi! En yoğun enerji kullanılan yeri de aramaya dahil edin. Kesin bir yerde super güçlü bir bilgisayar çalışıyordur onu bulursak şapkalıyı da bulabiliriz.

- Tamam Lucian onu da ekleriz arama algoritmasına. 


İstatistikçi tableti ile uğraşmaya devam ediyordu. Yüzü oldukça düşünceliydi bir taraftan tableti ile uğraşıyor arada telefonuna bir şeyler yazıyordu. Diğerleri ise her türlü olumsuz bir duruma karşın etrafı seyrediyordu.


- Offf! Çok bunaldım ben bir an önce harekete geçmek istiyorum. Boşa harcadığımız her an milyonlar öldürülüyor olabilir. Onları durdurmamız gerekiyor bizim. 

- Durduracağız Galdor. 15 dakika olmuş olması lazım birazdan haberler gelir bize ve harekete geçeriz.

- Umarim çabuk olur Lucian yoksa Galdor'u zaptetmekte zorlanabiliriz.


Aradan kısa bir zaman geçtikten sonra İstatistikçi tabletle uğraşmayı bitirip onların yanına geldi. Yüzü asıktı ve bir karamsarlık dalgası onları kapladı.


- Haberler çok güzel değil tüm olası istatistikleri hesapladık. Enerji tüketimini hesaba katmak güzel fikirdi Lucian. 3 tane farklı depoda yüksek enerji tüketimi var. İşin ilginç tarafı ise birkaç saat önce buralarda enerji kullanımı normal düzeydeydi. Yani savaş başlamadan hemen önce bir anda enerji kullanımı tavan yaptı. Elimizde 3 tane depo var ancak tek bir deneme şansımız olabilir. Saldırdığımız zaman şapkalıyı kaçırabilirler, daha kötüsü ona zarar verebilirler.

- Harika bir çıkardın İstatistikçi. Hangisinde olma ihtimali daha yüksek. Sen bunu hesapla ilk önce bende şu siyahlı askerlerle konuşayım.


Lucian cümlesini bitirdiği zaman elini kaldırıp siyahlı askerlere gel işareti yaptı ve ileriye doğru birkaç adım attı.


- Eğer bu işte beraber olacaksak kuralları belirlememiz gerekiyor. Burada kontrol bende olacak ve benim planlarıma göre hareket edeceğiz. Sistemde bize yardımcı olacak ancak kararları biz vereceğiz. Sisteme bir sorun bakalım.

- Kendisi şartlarını kabul ediyor. Takviye güç de gönderebilirmiş. En azından 20 kişi.

- Tamam güzel olur ayak altında dolaşmasınlar yeter bize.

- Lucian adresi bulduk biz. Sistem ile konuştuk iki grup yollayacak yardıma. Her grup 15 kişi olacak.

- Tamam güzel olur. Bir de sisteme söyleyin biz oraya gitmeden önce elektriği kessinler. Bir de bize mühimmat hazırlasın. Sen geride kalacaksın İstatistikçi. 4 kişi kalıyor geriye her birimiz 5 siyahlı askerden sorumlu olacak. Kararları ortak vereceğiz ve her birimiz kendi kontrolündeki grubu yönlendirecek.

- Sen hangi ara komutan oldun Lucian? Burada komutanlık benim hakkım.

- Sen gizli komutansın Galdor bizim hepimiz eşit yetkiye sahip. Operasyonel kararları en iyi sen bilirsin zaten.

- Aferin Lucian söyle büyük sözü dinle.

- Evet Lucian mutlaka büyük göbek sözü dinlemelisin.

- Kylana seninle uğraşamam şimdi.

- Birazdan siyahlı adamlar buraya gelecek ve hep beraber yola çıkacağız. 

0/Post a Comment/Comments