Buluttaki şehir 58. Bölüm yeni roman

 


Karşılarında duran 3 tane siyahlı adama bakıyor ve onlara ne ölçüde güvenebileceklerini düşünüyorlardı. Onlara güvenmeyecekleri kesindi hatta fırsatını bulsalar bir kaçık su olmadan onları boğabilirlerdi. Galdor'un bakışlarından onlara olan nefreti okunabiliyordu. Diğerleri de Galdor gibi nefret ile doluydu ama Şapkalı adamı kurtarma isteği siyahlı adamların nefes alma süresini uzatıyordu. Bir an için birbirlerine baktılar ve Lucian ellerini ne yapalım anlamında iki yane açtı. Aslında onun bu hareketi herşeyi özetlemeye yetiyordu. O kadar büyük bir çaresizlikteydiler ki en büyük düşmanları ile beraber çalışmak zorunda kalmışlardı. Düşmanım, düşmanımın düşmanı benim düşmanımdır sadece onları sıraya koymak gerekiyor dedi Lucian ve şu anda teröristler daha öncelikliydi. Hem belki sistem ile geçici bir ateşkes anlaşması imzalarlardı sonra sistem arkalarından iş çevirir ve onları sırtlarından vururdu. Tanıdığım herkes gibi dedi Lucian.


- Anlatın bakalım neler biliyorsunuz?


- Çok fazla bir şey bilmiyoruz. Buraya şapkalı adamı almak için geliyorduk yoldayken onun kaçırıldığını öğrendik. Sonra sizin geldiğiniz söylendi bize bizde geç kaldık.


- Bu kadar basit olamaz. Neden Şapkalı'yı alacaktınız?


- Daha önce söylediğimiz gibi onun sistem ile görüşmesi vardı. Ne konuşacaklarını bilmiyoruz bizim işimiz değil o.


- Daha önemli sorular var size herşeyi kim söyledi?


- Sistem söyledi. Heryerde kameralar var ve kameraların gördüğü her şeyi o da görüyor. 


- Madem öyle şapkalıyı nereye götürdüklerini biliyordur bizde gidip hepsinin ağzını burnunu kırıp Şapkalı'yı alırız.


- Onlar uzaklaştıktan sonra belirli bir yere takip edildi elbette. Yol boyunca 5 tane araç değiştirdiler. Görüntülerden onun zarar görmemiş olduğunu anlaşılıyor büyük. Araçtan araca taşındığını görebiliyoruz. En son bildiğimiz şehrin dışına doğru yola çıkmış olduklarıydı.


- Saçma neden şehirden uzaklaşmış olsunlar ki? Demek ki o robotlar bütün kameraların yerlerini biliyorlar ve istedikleri zaman kameralardan kaçabiliyorlar. Bu da demektir ki kendileri istenmedikleri sürece bulmak oldukça zor. Bir diğer taraftan bütün kameraların yerlerini bildiklerine göre bu bilgiyi onlara birisi vermiş olması lazım. O zaman sistemin ulaşabilecekleri bilgilere ulaşabilen bir casus olduğunu gösterir bize. O casusu bulmamız gerekiyor bizim.


- Sistem öyle birisinin var olmadığını söylüyor. Bütün kameralara erişim yetkisi sadece kendisindeymiş ve o yetkiyi kimse ile paylaşmamış.

- Sen az önce sistem ile mi konuştun? Ona söyle Şapkalıyı bulduktan sonra onun peşine de düşeceğiz.

- Sistem diyor ki "Önce ortak düşmanımızdan kurtulmamız gerekiyor. Sonra eskisi gibi düşmanlığımıza devam edebiliriz."

- Sor bakayım bu teröristler nereden çıkmış? Bir anda bütün dünyayı ele geçireceklerdi neredeyse.

- Sistem diyor ki "onlar bu zamana ait değiller ve gelecekten gelmiş olabilirler çünkü teknolojileri günümüzün çok ötesinde. Belki binlerce yıl sonrasına ait. Teknolojinin gelişme hızı, ilerleme hızı ve teknolojinin ilerleme alanları hesaba katıldığı zaman yaklaşık olarak 2500 ile 3000 yıl sonradan gelmiş olmaları mümkün. Önemli olan ne zamandan geldikleri değil neden geldikleri? Zaman bu noktada oldukça önemsiz bir soru? Gezegeni yok etmek onlara ne kazandıracak. Yaptığımız hesaplara göre bu şekilde devam ederse bir aya kalmadan dünyanın %63.54'ünü ele geçirecekler. Bu da bildiğiniz devletlerin neredeyse tamamının parçalanması anlamına geliyor. Aynı zamanda gezegen nüfusu %74.579 oranında azalacak.

- Demek ki neredeyse hepimiz öleceğiz. Şimdi lafı uzatmayı bırak sistem misin nesin. Şapkalının nerede olduğunu söyle bize? Yoksa senin de ağzını burnunu kırarım bak.

- Sakin ol Galdor benim birkaç fikrim yok. Mantıklı düşündüğüm zaman Şapkalı'yı kaçırma sebepleri arasında en yüksek ihtimal onunla anlaşma yapmak olduğunu görüyorum %67 oranla. İkinci ihtimal ise onun gücünü ele geçirmek olarak yer alıyor ki %23 oranla. Diğer oranlar ise 0.37 ile 0.73 arasında değişmekte ki bu durum onları göz ardı edilebilir kılıyor. Lucian'ın söylediklerine katılıyorum şehirden uzaklaşmaları mantıksız çünkü şehirden uzaklaşmak demek savaştan uzaklaşmak demek ve savaştan uzaklaşınca kontrolü kaybedebilirsin. Bu yüzden merkeze yakın bir yerde olması lazım onun. Sisteme söyleyin kameraların olmadığı her bölgeyi istiyoruz ondan ve depo tarzında Şapkalı'yı saklayabilecekleri her yerin listesini. Bütün bu listeyi benim telefonuma göndersin. Ayrıca toprak altında sığınakların'da listesini istiyorum ayrıca kale ve benzeri yerlerinde. Kameraların olmadığı tüm olası saklanma yerlerinin listesini istiyorum.

- Sistem diyor ki "Bu kapsamda bir haritayı oluşturmak biraz zaman alacak."

- Ona söyle, niye söylüyorsun ki zaten sendeki mikrofondan bizi duyabiliyor. Ayrıca kameraların olmadığı bütün sığınakların içinde bulunma olasılıklarına göre sıralanmasını istiyorum. Sana bir kolaylık yapalım ve boğazın karşı yakasını şimdilik kapsam dışı bırakalım.

- Sen az önce sistemi kullanmaya mı çalıştın istatistikçi?

- Hayır, Kylana ben sadece mevcut olasılıkların hepsini hesapladım ve çıkan olasılıklardan hoşlanmadım bu nedenlede olasılıkları değiştirmek istedim. Hem madem böyle bir gücü kullanabiliyoruz fırsattan istifade etmek gerekir. 

- Sen de sistem de manyaksınız İstatistikçi. Hesaplayın bakalım 3 gün içinde ağzınızı burnunuzu kırma olasılığımı. Yok arkadaş beni siz delirttiniz ben ne güzel sessiz, sakın bir adamdım. 

- Sen ve sessiz, sakin olmak mı Galdor? Şu durumda şaka yapma istersen. 

- Siz sizi dövme olasılığımı hesaplarken ben Lucian'ı sağ yumruğum ile tanıştırayım. 

- sakın olun sistem haritayı bitirip bize göndersin sonra ben her mekanın ayrıca bir olasılık listesini yaparım. Sonra en yüksek olasılıktan aramaya başlarız. 

- Peki bizim geldiğimizi fark ederlerse ne yapacağız. 

- Şöyle olacak biz en yüksek olasılıkla yerden başlayarak arayacağız eğer en güçlü olasılıkta yoksa bir gurup siyahlı asker o bölgeyi koruyacak. Ayrıca sistem boş durmasın bir taraftan onların hangi yöntemle haberlestiğini anlamaya çalışsın. 

- Ben hiçbir şey anlamadım bütün bunların hepsi ne kadar sürer.

- Eğer sistem hava attığı kadar iyiyse 2 dakika içinde bitmesi gerekir. Biz garantiye alıp bunu 5 dakika yapalım. Sistem bitirdikten sonra bana da bir 15 dakika gerekir. 








0/Post a Comment/Comments