Buluttaki Şehir 56. Bölüm yeni roman

 


- Sen iki Dakika içeriye gelsene İstatikçi. Şu durumu anlayalım öncelikle.

- Tamam geleyim, geleyim. Off sizin hayatı hep ağır çekimde mi yaşarsıınız. Hayır sürekli oturup düşünüyorsunuz.
- İstatistikçi bize ne olduğunu anlat biz de ona göre bir plan yapalım. İnan hiçbirimiz şu an boşuna gevezelik yapmak istemiyor.
- Tamam Kylana, şimdi biz Şapkalı Adam ile konuşuyorduk sonra bana bir şeylerin ters gittiğini söyledi ve telefonunu kapattı. Ben şüphelendim tabi ki ve onun konumunu takip etmeye başladım. Bir yere kadar onu takip edebildim ama sonra bir an telefonu kapandı. Bende belki bir süreliğine kapatmıştır diye düşündüm ve bekledim. Tabi bu arada bölgedeki kamera kayıtlarını inceliyordum. Sonra şapkalının bir arabaya zorla bindirildiğini gördüm.
- Kim yaptı peki bunu?
- Bilmiyorum Lucian. Tek bildiğim görüntülerdeki herkesin maske taktığı yani onların kim olduğunu bilmiyoruz.
- O arabanın görüntüleri var mı peki sende nasıl bir şey neye benziyor.
- Siyah bir panelvan. Camları da aynı şekilde siyah kaplanmış. Aracın plakası sökülmüş, markasını bulabildim ama işimize yaramayacak ihtimaller yaratır bunlar. Aynı arabadan çok fazla sayıda vardır ve onu bulmak neredeyse imkansız.
- Peki kamera kayıtlarında arabayı takip edebildin mi? Nereye gittiğini biliyor muyuz?
- Bir süre takip edebildim ama kamaranın olmadığı sokaklara girdiler ve orada izlerini kaybettim. İşin ilginç tarafı ise onu kaçırma anını kameranın olduğu bir yerde yapmış olmaları. Yani onu kaçırdıklarını bilmemizi istiyorlar.
- Onu kaçırdıklarını bilmemizi istiyorlar ama ortadan kaybolarak sanki bize bir gözdağı vermek istiyorlar. Akıllı olun yoksa şapkalı elimizde ümüğünü sıkarız demeye getiriyorlar konuyu.
- Bende aynı şeyi düşündüm tabi bu esnada bir diğer soru ortaya çıkıyor onu kim kaçırabilir. İki tane büyük ihtimal var. Teroristler %50 ile ilk sırada onu %43 ile sistem takip ediyor. Kalan %7 ihtimalde onlarca hatta yüzlerce farklı dala ayrılıyor ki o ihtimalleri ben bile bilmiyorum.
- Senin yaptığım olasılık hesabına göre en büyük şüpheli teroristler oluyor. Gidelim bakalım onlarda mı?
- Evet, gidelim ve hepsinin ağzını burnunu kıralım. Bu arada onu nereye getirmiş olabilirler?
- Çok güzel bir soru sordun Galdor ama inan cevabını bilmiyorum. Bizim ipucu bulmamız gerekiyor. Bir diğer ihtimal ise onu kaçıranlar bizimle bir şekilde iletişime geçecek ve bize taleplerini bildirecekler. Şu an için şapkalıya zarar vermeleri için hiçbir sebep yok.
- Eğer tahminlerin doğruysa biz onlardan gelecek haberi bekleyeceğiz ve zaman kaybedeceğiz.
- Bu yüzden harekete geçmemiz gerektiğini söylüyorum Lucian onlardan daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor.
- Bence de gidelim ve hepsinin ağzını burnunu kıralım.
- Sakin ol Galdor. Neden onu kaçırdıklarını da bulmamız gerekiyor? Belki bir pazarlık veya anlaşma gibi bir şey yapmak isteyeceklerdir.
- Hepsi ihtimal dahilinde ama şapklaının teröristlerle anlaşma yapması çok ama çok düşük bir ihtimal. Başka bir şey olmalı Kylana?
- Ben çözdüm olayı şimdi iyi dinleyin; teröristler şapkalıyı kaçırdı çünkü onunla işbirliği yapıp onun gücünden de faydalanmak istiyorlar. Bu esnada silahları, bombaları falan bitmek üzere ve kaybedeceklerini düşünüyorlar. Şapkalıyı da yanlarına alıp dünyayı ters yüz etmek istiyorlar. Belki de dünyayı bu hale getirmelerinin başka bir sebebi vardır belki uzaylılara bak kardeşim dünya çok kötü bir yer biz hep birbirimizi öldürüyoruz en iyisi siz buraya gelmeyin demek istiyorlardır.
- Lucian, uzaylılara kadar çok iyi gidiyordun aslında tam bir şey bulduğuna inanacaktım ama olmadı. Uzaylılar şimdilik ortaya çıkmadı onun yerine gelecekten gelen robotlarımız var. Robotları bir halledelim şu gezegeni bir kurtaralım sonra uzaylılarla uğraşırız.
- Tamam be İstatistikçi. Şimdi ne yapacağız onu söyle sen. Nasıl bulabiliriz onu?
- İlk olarak kaçırıldığı yere gidelim bence. Belki bir iz, bir işaret bulabiliriz. Belki Şapkalı bizim için bir şey bırakmıştır oraya.
- Muhteşem bir plan, bizde ekmek kırıntılarını takip ederek şapkalıyı bulabiiriz. Bence harika bir plan hadi silahları alalım Naserious'u uyandıralım ve şapkalıyı bulalım.
- Ne oluyor burada bu ne gürültü bir uyutmadınız beni. Merhaba İstatistikçi hoş geldin. Niye öyle bakıyorsunuz bir sorun mu var?
- Evet, Naserious Şapkalıyı kaçırdılar. Hadi hazırlan onu bulmaya gideceğiz.

Hepsi bir anda koşuşturmaya başladı ve silahları topladılar. Daha sonra hızlı adımlarla arabanın yanına gittiler. Ön tarafa Galdor ve İstatistikçi oturdu arkaya ise Naserious, Kylana ve Lucian geçti her zamanki gibi ve arabayı çalıştırıp ilerlemeye başladılar.

- Ne tarafa gidiyoruz İstatistikçi?
- Sen düz devam et Galdor ileriden sol yapacaksın sonra 763 metre sonra tekrar sağ. Ben tarif ederim sana yolu merak etme. Sen bizi oraya en hızlı şekilde götürmeye bak.
- Tamam o iş bende. Siz sıkı tutunun.

0/Post a Comment/Comments