Buluttaki şehir 52. Bölüm yeni roman

 


- Bazen soru sormak anlamsız olur. Sadece yaptım nasıl bilmiyorum, neden bilmiyorum.

- Oğlum manyak mısın sen. Hayvan gibi büyü yaptın. Gökyüzünden resmen Yıldırım yağdı. Atmosferi paramparça ettin.

- yaptım işte Lucian. Zaten fazlasıyla garip şeyler oluyor. Aynı gece de devasa komedyen bir iskeletler dövüştük sonra gelecekten gelen robotlarla. Bence bu karmaşada küçük detaylara takılmak anlamsız.

- Naserious haklı sorular şu anda çok anlamlı değil. Öyle bir zamandayız ki düşünmek bile zaman kaybı oluyor ve bizim bir an bile yavaşlayacak vaktimiz yok.

- Teşekkür ederim Kylana sana bir kahve borcum olsun. Hepinize garip şeyler oluyor Kylana bir anda kaybolup başka bir yerde ortaya çıkıyor, Lucian desen hayatında kılıca dokunmamış adam şövalye gibi dövüşüyor, Galdor da aynı Galdor. Bu gizemi çözmemiz lazım ama şimdi değil. Hadi eve dönelim kendimi yorgun hissediyorum.

- Tabi hissedersin Naserious hayvan gibi büyü yaptın normaldir.

- Hangi havvan diye sormuyorum Lucian. Hadi gidelim şimdi şapkalı nasıl olsa gelir yanımıza.


Hepsi birlikte arabaya doğru yürüdüler ve eve doğru yolculuğa başladılar. Şehrin her yanından alevler yükselmeye devam ediyordu ve uzaklardan savaşın sesleri duyulabiliyordu.


- Peki ya bu robotlardan çok fazla sayıda varsa ne yapacağız. Çok güçlüler ve onları ortadan kaldırmak hiç kolay değil. 

- Bence o yanlış bir soru olur Lucian. Doğru soru robotların burada ne işinin olduğu olması gerekir. Onun cevabını bulmamız gerekiyor işte. 

- Sizin sorununuz bu işte hep düşünüyorsunuz. Biraz benim gibi hayatı basit yaşayın. Bazı soruların cevapları olmuyor, bazı cevapların da soruları olmuyor.  Doğru soruyu bulmak için bir ömür harcıyorsunuz sonra doğru soruyu bulunca cavabı olmuyor. Sonra hop diye ölüp gidiyorsun. 

- Teşekkür ederiz büyük bilge Galdor. 

- Adamla dalga geçmeyin gayet doğru şeyler söylüyor çok nadir de olsa. 

- Bir an beni övdüğünü sandım Kylana, şaşırdım. Her halde oldum de cennete gittim sayılır. 

- Şimdi robotların burada ne işi olduğunu anlamamız gerekiyor ilk olarak. Sonra onları nasıl durduracağımızı çözmeliyiz. Bu esnada neden robotların gelecekten geldiğini de bulmalıyız. 

- Evet, ya neden uzaylılar değil de robotlar? Kesin bunlar geçmişte bir şeyi değiştirmeye çalışıyorlar. Sonra zamanı kuracaklar hop diye zamansa bir sorun olacak ve hoşgeldin paradox. 

- Lucian doğru bir noktaya parmak bastın. Robotları gelecekten kim gönderdiyse bu zamanda bir şeyleri değiştirmeye çalışıyor.  Keşke aramızdan birisi kuantum fiziği falan okusaydı. 

- Ben okudum biraz Naserious sen benim evde popo büyüttümü sandığın sıralarda ben onu da okudum. Şimdi gelecekten geçmişe gönderilen robotlar burada büyük bir katliam yapıyor ve zaman çizgisi yeniden çiziliyor. Normal şartlar altında bunların hiçbirisi olmayacağına göre bu işin içinde başka bir şey var. Yani robotları gönderen kişi geleceği değiştirmek istiyor. Bunun için büyük bir katliam yapıyor ve ülkeleri parçalıyor. Ayrıca kendi robotları her şeyi ele geçirecek ve gelecekteki kendisi her şeye daha erkenden sahip olacak. 

- Beni çok şaşırtıyorsun Lucian. O zaman bizim cevaplamamız gereken soru şu olmalı gelecekteki o kişi de zamanla birlikte değişecek. Belki de değişen zamanda ölecek neden böyle bir manyaklık yapmak istiyor? 

- Kesin manitası başka birisine kaçtığı için geçmişe dönüp dünyayı yok etmek istemiştir. 

- Yok kesin manitasının ailesi kızı başka birisine vermiştir ve sonra o hepinizi mahvedeceğim demiştir ve zaman makinesini bulduktan sonra robotları yapmıştır. 

- Dünyanın en komik saçma teorisini bulduğu için Lucian'ın tebrik ediyoruz. Nobel ödülü bu üstün bulusundan dolayı kendisine gidiyor. 

- Hadi dalga geçmeyin bizim en kısa zamanda bazı cevaplara ulaşmamız gerek yoksa robotlar her yeri yağmalayacak büyük ihtimalle hepimiz öleceğiz. 

- Galdor ölümden bahsettiğin göre durum oldukça ciddi. Savaş tüm dünyayı sardığına göre bir şeyler yapmamız gerekiyor bizim. 

- Peki ya biz zaten olacak bir anı yaşıyorsak. Zamanın doğal akışında zaten bu robotlar falan varsa veya biraz daha uzak bir gelecekte olacak olanlar erkene geldiyse. 

- Lucian muhteşem düşüncelerin var ama ne olur biraz düşünme. Once cevapları bulalım soruları sonra sorarız. 

- Tamam Galdor sadece beyin fırtınası yapalım dedim. Belki bu kadar adamın beyni bir işe yarar diye düşündüm. 

- Sen neden konuşmuyorsun suikastçi? 

- Konuşmak istemiyorum şu an düşünmek istemiyorum. Bazen söylediğiniz gibi düşünmek çok anlamsız oluyor. Bu arada  beni sizin eve yakın bir yerde bırakırsınız. İleride tekrar görüşürüz elbette. 

- Patlangaç nerede kayboldu o? 

- O hep kaybolur zaten. Bizimle gelmeyecek sanırım biraz daha bekleyelim olmadı gideriz. 

- O da bir garip, en iyisi bekleyelim biraz daha. 

- Bizim etrafımızda normal bir insan olmaz zaten. Sen neden keyifsizsin Galdor. Bayağı birisini patakladin keyfin yerine gelmedi mi? 

- Keyfim yerine geldi ama o kadar çok düşündünüz ki içim çöktü. Sanki bir at oturdu içime. 

- Özür dileriz Galdor. Sende böyle yaparsan biz ne yapalım. Senin iyi olman lazım ki bizi toplayasın. 

- Sizi tabiki ben toplayacağım sizi kendi halinize bıraksam iki adım bile atamazsınız. Yim ediyorum dünyanın tüm yükü benim omuzlarımda sonra Galdor neden gülmüyor, neden mutsuz. 

- Sen bizim her şeyimiz sen Galdor. Sensiz ne yaparız bilmiyorum. 

- Hiçbir şey yapamazsınız sende beni güldürmeye çalışma Kylana. İki dakika mutsuz olmama bile izin vermiyorsunuz. 

- Hadi ama Galdor sen mutsuz olursan biz ne yapalım. Hepimiz çok iyi olacağız. 

- Umarım Lucian öyle olur eğer iyi olmazsak senden bilirim bak. 

- devamını biliyorum sonra ağzımı burnumu kırarsın. 

- biraz salaksınız, bazen size sinir oluyorum ama seviyorum ben sizi. Bunun için bence mutlu olmamalıyız. 

- Bizde seni seviyoruz Galdor. Patlangaç gelmeyecek galiba en iyisi biz gidelim. 


0/Post a Comment/Comments