Umudun bittiği yer 64. bölüm - yeni roman

 


"Hiçbir fikrim yok Lucian. Senin adına bir büyü yapılmış olabilir. Etrafa dokunduğun zaman harekete geçiyor olabilir. Burada büyü hissettiğimi söylemiştim sana."

"sen bilmiyorsan kim bilecek be Nas? Büyüyü neden benim adıma yapmışlar? Yüzlerce yıl önceden benim geleceğimi nasıl biliyor olabilirler?

“Soruların hepsini cevaplandıracağız Luci hem biz de senin kadar merak ediyoruz olanları ve olacakları."

"Bana söyle bakma be Hayal unutuyorum her şeyi. Şimdi ne yapmalıyım ben her kemiğe dokunmam mi gerekiyor."

"Aslında olabilir güzel bir fikre benziyor ancak tehlikeli. Nasıl bir büyü olduğunu bilmiyoruz. Bence bir kemiğe daha dokun belki bir ip ucu öğrenebilirsin.

Naserious cümlesini bitirdiği zaman Lucian yere doğru eğildi ve kemiklerden birine dokundu. Bir an kadar sonra kendini geçmişte buldu. Çocuklar çığlık atarak koşturuyordu. Etraftan ağlama sesleri geliyordu ve yangın kokusu ciğerlerine dolmuştu. Çocuklar bir taraftan korkudan ağlıyor diğer taraftan ise koşuyorlardı.

Ne olduğunu anlamadı Lucian. Neden kaçıyorlardı? Ateş kokusu nereden geliyordu? Korkularının sebebi neydi? 

Çocukların hepsi oradan çıktıktan sonra odanın ortasında duran gri sakallı bir büyücü ile göz göze gelmişti. Gri sakallı büyücü sanki onu görüyormuş gibi ona baktı. Bu nasıl olabilirdi? 

Büyücü ona bakmayı bırakıp çocukların peşinden dışarıya çıktı. Çıkarken de sanki bir el hareketi ile Lucian'a onu takip etmesini gösteren bir işaret yaptı. 

Lucian onu takip ettiği sırada arkasından gelen çocukların acı dolu çığlıklarıni duyuyordu. Arkasına dönüp baktığı zaman siyahlı adamların çocuklara saldırdığını ve sonrasında çocukların cansız bir şekilde yerde yattığını gördü. 

Yaşlı büyücü ise odadan hızlı adımlarla çıktıktan sonra avluyu geçip koridor boyunca ilerledi. Daha sonra once sağa ve ardından sola döndü. Lucian onu takip etmeye devam ettiği sırada bir anda görüntü karardı ve kendink tekrardan içinde bulunduğu zamanda buldu. 

Aranhil koluna girmişti. "iyi misin Lucian? Bembeyaz oldun."

"Siyahli adamlar buraya saldiriyordu, l3v kokusu vardı. Çocuklar bu yöne doğru koşturuyordu. Sonra bir büyücü ile göz göze geldik ve bana onu takip etmemi işaret etti. Bende takip ettim onu. Şuradan devam etti sonra sola ve sağa döndü. O büyücü beni görmüş olamaz değil mi Nas?“

"Normalde seni göremez ama burada ne olup bittiğini bilmiyorum. Benim bildiğim hiçbir büyü bunu yapamaz ama bir de bilmedikleri var kadim büyüler gibi." 

"Harika o zaman, gerçekten harika. Eğer yaşlı büyücü beni görebiliyorsan ben geçmişe müdahale edebilir miyim sence? Çocukları kurtarabiliriz sonra zamanı yenibaştan yazarız."

"Belki de yapabilirsin ama bence bize yolu gösteriyorlar. Onları takip etmek daha doğru olur. Hem geçmişi değiştirirsen nelerle karşılaşacağını bilmiyoruz."


0/Post a Comment/Comments