Hayal Karavanı 63. bölüm - fantastik roman

"Böyle söylediğiniz zaman konuşacak pek bir şey kalmıyor ama."

 
"Hep söylediğim gibi yanlış sorular soruyorsunuz. Doğru sorularınızın cevabını vereceğimi düşünüyorum. Kim olduğum ile ilgili soruları bir kenara bırakın zamanı geldiği zaman öğreneceksiniz. Neden burada olduğunuzu düşünüyorsunuz veya sen Kylana lanetlendiğini düşünüyorsun. Kısmen haklısın bu konuda ancak sizin hayal gücünüzün çok ötesinde olaylar oluyor. Aranızdan ayrılanlara ne olduğunu da düşünüyorsunuz ki bu da zamansız bir soru. Doğru zaman geldiğinde öğreneceklerinizi şu anda konuşmaya hiç gerek yok."

"Yani sen herşeyi biliyorsun aslında sadece bize söylemiyorsun."

"Öyle diyebilirsiniz ancak bu cümlede amaç dışı şu anda sizin önceliğiniz size neler olacağı olmalı. Aranızdan kimin ayrılacağı da önemli değil. Daha önce de söylediğim gibi siz bir yolculuğa çıktınız ve bu yolculuğun nasıl sonlanacağı belli durumda. Sadece siz bunu bilemiyorsunuz. Benim sizinle konuşmam da önceden belli."

"Nasıl ya biz hiçbir şeyi değiştiremez miyiz?"

"Aslında siz değişimler yaparak buraya geldiniz Galdor verdiğiniz ve vereceğiniz her karar sizin zaman çizginizi oluşturdu. Siz ise bu zaman çizgisinde ileriye doğru hareket ediyorsunuz. Sizin kurallarınıza göre gelecek üzerinde bilgi sahibi olmanız mümkün değil. Evet siz kararlar verdiniz ve vereceksiniz."

"Elbette sen ise zaman çizgisinde hareket edebiliyorsun bu nedenle geleceği ve geçmişi de biliyorsun."

"Akıllı birisin Naserious düşüncende haklısın ama bunun da içinde bulunduğunuz durumla hiçbir ilgisi yok. Beni burada görmenizin birkaç sebebi var ilki size yardımcı olmak istemem. Sizin kütüphaneyi bulmanızı kolaştırarak etrafı saran lanetten etkilenmemenizi sağladım. Yoksa siz de onlar gibi olacaktınız. İkinci amacım ise sizin amacınıza ulaşmanızı istemem."

"Neden bu kadar önemli amacımıza ulaşmamız?"

"Çünkü siz amacınıza ulaşırsanız evrenin kurtulma şansı olacak başka türlü evren yok olacak. Çok büyük bir kötülük yaklaşıyor ve yakında buraya gelecek. Adım adım ilerleyecek ancak sizin vereceğin kararlar sonucunda evren kurtulabilecek."

"Nasıl yani? "

"Bu bilgiye şu an için erişmeniz mümkün değil. Sadece şunu söyleyebilirim siz büyük kötülük ile iletişime geçtiniz ve o kendi amacını gerçekleştirmek için sizi kullanacak. Onun amacını gerçekleştirmesi gerekiyor. Eğer bu olmazsa onu durdurma şansı hiçbir zaman var olmayacak. Bir sonraki zaman döngüsünde ve bir sonraki boyutta onu durdurma şansı olmadan herşeyi ele geçirecek."

"Başka zamanlar ve başka boyutlar mı var?"

"Evet Naserious ancak onlar sizin için önemli değil. Ben dahil herkes kendi görevini yerine getirir hayatta sizin göreviniz devam etmek. Sadece buradan sonra gerçeği araştırmanız gerekecek. Yolunuz sahteliklerden geçecek ve sizin göreviniz gerçeği bulmak olacak. Daha fazla bilgi veremeyeceğim ve beni tekrardan görmeyeceksiniz. Bu yüzden arkadaşlarına veda et Kylana. Yolcuğunuz devam etmeli."

Gri cübbeli adamın elinde üzerinde "Kylana" yazan bir kitap belirdiği sırada Kylana çarpık bir şekilde gülümsedi. "Buraya kadarmış. Sizi tanımak çok güzeldi." dedi.

Önce Galdor ile sarıldı "Artık alkollerinden başka bir zaman içerim Galdor."

"Böyle söyleme birazdan ağlayacağım bak."

Kylana Naserious ile sarılmadan önce "Sen ağlarken çok çirkin oluyorsun be Galdor bunu sakın yapma." diyerek Melvenia'ya sıkı bir biçimde sarıldı "Sen çok iyi biririsin lütfen benim için bundan vazgeçme."

En sona Lucian kaldığı zaman Kylana ona doğru bir adım attı ve kollarını beline dolayarak "Hiçbir şey söyleme sakın. Sadece.. boşver bunları konuşmanın anlamı yok." dedi. Daha sonra yüzünü Lucian'a yaklaştırıp dudaklarını onun dudaklarına değdirdi. Lucian ne yapacağını bileyip tepkisiz kaldığı bir anda "Bu da geçmişin acısını çıkartmak olsun. Hepinizi çok seviyorum, kendinize dikkat edin." dedi.

Cümlesi bittiği zaman gri cübbeliye doğru ilerleyip elinden kitabı aldı. Her yer bir an için karardı ve bir an sonra kendilerini karavanda buldular.

Gözlerinden akan sıvılara engel olamaya çalışmadılar bile. Kylana artık yoktu.

0/Post a Comment/Comments