Aşkın mezarı 3. kitap 36. Bölüm Distopya romanı

Sistem kendini kapattıktan sonra erkek ve kız yüzlerindeki büyük bir gülümseme ile birbirlerine baktılar. Sonunda başarmışlardı ve sistemi yok etmişlerdi. Artık herkesin kendi hayatını istediği gibi yaşayacağı bir zaman başlayacaktı. Erkek ve kız o kadar duygulanmıştı ki ikisinin de göz kenarlarından yaşlar dökülmeye başladı. Demek ki mutluluk da bir ağlama sebebiymiş.

Erkek ve kız birbirine sarıldıktan sonra bir süre boyunca sadece birbirinin gözlerinin içine baktılar. Birkaç an geçtikten sonra dudakları birbirleri ile birleşti. Bir süre boyunca birbirinin teninde dans ettikten sonra erkek "Dışarıya çıkmamız gerekiyor" dedi. Tekrar el ele tutuştuktan dışarıya doğru yürümeye başladılar.

Dışarıya çıktıkları zaman kalabalığın onları beklediğini gördüler ve onları gördükleri anda yüksek sesli bir alkış yankılandı her yerde. Erkek ve kız ileriye doğru birkaç adım attıktan sonra birleştirdikleri ellerini havaya kaldırdılar. Bu sessiz olun deme işretiydi ve bir anda etraf mutlak bir sessizliğe büründü.

"Sistem artık yok." dedi erkek.

O cümlesini bitirdiği zaman kız konuşmaya devam etti "Artık hepimiz özgürüz ve hep öyle kalacağız."

Kız cümlesini bitirdiği zaman erkek konuşmaya devam etti "Artık hiçbir sizi kısıtlayamayacak, engelleyemeyecek ve kullanamayacak."

"Biz kendi kaderimizi yazacağız."

"Şimdi hepiniz evlerinize dönün. Bundan sonra nelerin olacağına hep beraber karar vereceğiz."

Onlar konuşmasını bitirdiği zaman kalabalık hala bağırmaya, birbirlerine sarılmaya devam etti. Erkek ve kız onların arasından geçmeye çalışırken daha zor hareket ediyorlardı. Yolları onlara uzanmak isteyen kollar tarafından kesiliyordu. Orada daha fazla kalmayı istiyorlardı ancak başkanın yanına gitmeleri gerekiyordu ve onu bekletmek istemiyorlardı.

Oldukça yorucu geçen bir yolculuğun ardından kalabalığı geride bırakmışlardı artık. Orada kalabalık sabaha kadar kutlama yapacaktı ve bu hepsinin hakkıydı.

Kapıdan geçtikleri zaman başkanın kapının diğer tarafında onları beklediğini gördüler. Daha sonra başkan kollarını iki yana açıp ikisine de sarıldı.

"Sizinle gurur duyuyorum. Harikasınız, siz aşkın vücut bulmuş halisiniz. İnanılmazsınız. Şimdi beni takip edin konuşmamız gerekenler var sizinle."

Erkek ve kız başkanı takip ederek bir odaya girdiler. Başkan ikisinin de oturmasını bekledi ve kendisi de her zaman ki koltuğuna oturdu.

"Şimdi size bazı gerçekleri açıklamak istiyorum. Bazılarını biliyorsunuz ama daha detaylı olarak anlatacağım.

Evet ben ve diğer arkadaşlarım sistemi yapan ekipteydik. Amacımız gezegeni kurtarmaktı. Ancak işler istediğimiz gibi gitmedi ve biz dışarıya atıldık. Artık sisteme müdahale edemiyorduk. Sadece birkaç satır kodumuz kaldı sistemin içinde ki onları biliyorsunuz. Bunların olacağını tahmin ettiğimiz için de o kodları değiştirmesinler diye özel bir korumaya aldık.

İşin diğer tarafında biz saklanmıştık ve sistem çalışmaya başlamıştı. Ona yine aynı soruyu sordular ancak ufak bir fark vardı sistemin yetkisi her geçen artıyordu. Kısa bir süre sonra istediği her şeyi yapar olmuştu sistem. Biz de bu arada planlarımızı yaptık ve kendimizi dondurduk. Sonrasını bilyorsunuz zaten. Savaşlar başladı ve milyarlarca kişi öldü bu savaşlarda.

Sistem kendini çok iyiymiş gibi anlatmıştır size büyük ihtimale ancak ona inanmayın. Evet sistem sizin gelip onu yok edeceğini biliyordu ama onun tek amacı gelişinizi geciktirmekti. O yönetmeyi çok sevmişti ve bu yüzden sizin gelmenizi hiçbir zaman istemedi.

Ona sorarsanız gezegeni kurtardığını söyler ama aslında kurtardığı hiçbir şey yok. Artık bu devir kapandığına göre çok konuşmanın anlamı yok. Daha önemli konuları konuşmalıyız. Bundan sonra neler olacağını konuşacağız şimdi."

"Evet, başkanım biz de onu öğrenmek istiyorduk."

"Öncelikle sizden bir ricam olacak."

"Elbette başkanım."

"Bildiğiniz gibi yeni bir düzen kuracağız ve bu düzende herkese önderlik edecek birilerine ihtiyacımız olacak. Bir gezegen devleti kurmak istiyoruz ve bu devleti sizin yönetmenizi istiyoruz."

"Ama başkanım!"

"Şaşırdığınızı biliyorum ama bunu başaracağınıza inanıyorum. Şimdi size olacakları anlatıyorum arkadaşlar kanunları hazırlıyorlar. Bu sayede ülkeyi nasıl yöneteceğinizi yazılı hale getireceğim. Ayrıca yaşamı ve özgürlükleri de yazıyorlar. Detaylar şu anda belli değil ancak şunu söylemeliyim ki yapılacak herşeye yaşayanlar karar verecek. Herkes aynı şartlar altında yaşıyacak buna biz ve siz de dahilsiniz. Sistemin evi ise herkese açılacak. Herkesi çalışmaya yönlendireceğiz böylece herkes kendini keşfetmiş olacak. Aynı zamanda herkes sanat öğrenecek. Bu sayede yeni yazarlar, yeni ressamlar, yeni müzisyenler çıkacak. Bu topluluğun en önemli özelliği sanat olacak ve elbette sevgi."

"Başkanım söyledikleriniz gerçekten harika. Bunun bir parçası olmaktan onur duyarız."

"Kabul etmenize çok sevindim. Şimdi biraz dinlenin detaylar ortaya çıktığı zaman size de göstereceğiz ve sizin de onayınızı alacağız. Şimdi biraz dinlenin."

0/Post a Comment/Comments