Aşkın mezarı 3. kitap 29. bölüm Distopya romanı

Birbirleri sarılmış bir şekilde uykuya daldılar. Onlar için oldukça yorucu zamanlar geçiyordu. Her ne kadar yorgunluklarını kimseye göstermeselerde uykuya dalmalarındaki hız yorgunluklarının bir işaretiydi. İkisi de herhangi bir rüya görmedi bu süre içinde. Gördülerse de uyandıkları zaman hatırlamadılar. Uyandıkları zaman dinlenmiş olduklarını hissettiler sadece ve gözlerini açtıkları zaman ilk gördükleri kişi diğeri olmuştu ve bu duyguyu tarif bile edemezlerdi.

Uyandıktan sonra sıra ile duş almaya gittiler. Kaç zamandır duş almaya fırsat bulamamışlardı. Her günleri yoğun bir kovalamaca içinde geçiyordu ve bu kovalamacanın içinde ne kadar temiz oldukları çok da umurlarında değildi. Herhalde önem sıralamalarında en sonda yer alıyordu.

İkisi de duş aldıktan sonra hızlı bir şekilde bir şeyler atıştırıp başkanın yanına gitmeye karar verdiler. Daha yapacakları çok şey vardı. Başkanın yanına gittikleri zaman onu daha önce kurtardıkları eskiler ile bir toplantıda gördüler. Başkanın onlara tepkisi oldukça netti "Yan odaya geçin birazdan geleceğim. Başkanın yüzünde gördükler tek değişiklik yüzündeki gülümsemenin giderek artmasıydı. Daha mutlu olmalı diye düşündüler.

Başkanın dediğini yapıp yan taraftaki odaya geçtiler. Bordo renkli bir koltuğa oturup el ele tutuştular. Acaba bir sonraki görevleri ne olacaktı?

Başkan içeriye girdiği zaman "Öncelikle güzel dinlenmiş olduğunu düşünüyorum. Şu anda sokağa çıkmak ve siyahlı adamları bitirmek için hazırlık yapıyoruz. Hazırlık bitmeye çok yakın durumda bu yüzden onlarla sizin konuşmanızı istiyorum. Siz şu anda bir kahramansınız ve sizi görmek onlara güç verecektir. Şu anda sisteme karşı koyan herkesin gözünde ulaşılması zor birisiniz ve onların karşısına çıkıp hepsinin kahraman olabileceğini anlatmanız gerekiyor.

Bunun yanında siyahlı adamları mümkün olduğu kadar öldürmüyoruz. Önce onlarla konuşun, silahları bırakmasını söyleyin. Artık sistemin kontrolünde olmadıkları için özgürce düşünebiliyorlar ve onları ikna etmeniz çok daha kolay olacaktır. Sadece size saldırmaktan vazgeçmeyenler olursa ateş edin ama amacınız onları öldürmek olmasın. Onlarda hepimiz gibi kandırıldı unutmayın bunu.

Bir diğer taraftan çocuklar sistemin veri tabanını güçsüzleştirmek için planlar yapıyor. Onların yanına gidin ve onlardan detayları öğrenin eğer yardıma ihtiyaçları varsa onlara yardım edin. Sistemin gezegen çapında herhangi bir durumda kendini kopyabileceği birçok veri merkezi bulunuyor ancak biz onların yerlerini bilmiyoruz.O yerleri öğrenip hepsini kapatmamız gerekiyor. Unutmayın ki sistem şu anda büyük bir güç kaybetmiş durumda ama kaybettiği gücü geri kazanmak için çalışacaktır. Ne kadar yavaş hareket edersek sisteme o kadar gücünü geri kazanması için fırsat vermiş oluruz. 

Üçüncü aşamada ise sistemin merkezine gideceğiz ve onu kapatacağız. Kendisine ait bazı korunma yolları olduğuu tahmin ediyoruz. Çocukların bir bölümü de onları kapatacak ve son aşamanın oldukça kolay geçeceğini tahmin ediyoruz bu nedenle. Sokaklar temizlendikten sonra sistemin merkezini çevreleyeceğiz ve herşeye hazır olacağız.

Benim şimdi önemli bir toplantım var ve oraya geri dönmem gerekiyor. Önce aşkın koruyucularının yanına gidin ve onlara neler yapacaklarını anlatın ve daha sonra çocukların yanına. Görüşmek üzere."

Başkan hızlı adımlarla erkek ve kız bir süre boyunca bakıştılar ve gülümsediler. Ötekinin gülümsemesini görebiliyorlardı ya o gülümsemeyi tekrar görmek için dünyayı yerinden oynatabilirlerdi.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra dışarıya çıktılar. Yapacak daha çok işleri vardı ve bütün bu işler bittikten sonra başbaşa kalabileceklerdi. O an ikisinin de aklından geçen tek düşünce buydu. Nedense başka hiçbir şey düşünemiyorlardı.

Hızlı adımlarla aşkın koruyucularının yanına geldiler ve onlar içeriye girdikleri zaman karşılarında duran binlerce kişi onları alkışlamaya başladı. Hepsi tepeden tırnağa kadar silahlanmış ve olası bir savaşa girmek için hazırlanmıştı. Kendilerine karlı gösterilen bu büyük sevgiye ve ilgiyi onlarda alkışlayarak karşılık verdi. İlk andaki o şokun ardından erkek ve kız birbirine baktı kimin konuşmayı yapacağına karar vermek için. Ancak ikiside cevabı biliyorlardı konuşmayı ikisi beraber yapacaktı.

İlk önce erkek bir adım öne çıktı ve yüksek bir tonda konuşmaya başladı "Sizi burada görmek bizin için gurur verici." Erkek ilk cümlesini bitirdiği zaman kız konuşmaya başladı benzer bir tonda "Savaşın bitmesine, sistemin yok olmasına az kaldı ve şunu söylemek istiyorum hepiniz birer kahramansınız."

0/Post a Comment/Comments