Aşkın mezarı 2.kitap 28. bölüm

"Kızın kalbi camdan bir kutunun içinde duruyor." dedi kız aynı heyacanı taşıyarak. "Dış kapıda bir çok iz var. Bıçak yada bir şey buna sebep olmuş olabilir. Daha önce içeriye girmeye çalışanlar olmuş anlayacağınız."

"O zaman kızın içeride olmasının sebebi kendisi. Kimseyi yanına almıyor, kalbini de kendisi çıkartmış belki de." erkek de aynı heyecanı paylaşıyordu onunla.

"O zaman kız içeride kendini hapis etmiş."

"Yani dışarıdan kimse içeriye giremiyor ve kızda kimseyi yanına almıyor."

"Belki de çok acı çektiği için yapıyordur bunu."

"Çok mantıklı bu. Kapı kapalı olduğu için o kapıyı içerideki kızın açması gerekiyor."

"Kalbini camdan bir kutuya koyduğuna göre artık sevgi veya aşka tamamen kapalı."

"O zaman yanına gelecek kişinin kapının önünde beklemesi gerekiyor yoksa içeriye giremez."

"Belki de kız yeteri kadar bekleyeni içeriye alacaktır.

Bir an boyunca düşündüler. Plancı hayran bir biçimde onların düşüncelerini takip ediyordu. Düşündükleri an boyunca erkek ve kız bir kere daha bakıştılar. Artık biliyorlardı ki bu bakışmalar sonuca götürecek önemli bir noktaydı.

"Kız dışarıya çıkamıyor ve içeriye kimse giremiyorsa.."

"Kız içeride kendini tutsak etmiş demektir. Sadece yeteri kadar uzun bekleyeni.."

"İçeriye alacaktır demektir bu. Demektir ki içeriye girmek için kapının önünde beklemek gerekiyor.."

"Kız ancak bu şekilde içeriye gelenin ona acı çektirmeyeceğini anlayabilir. Yüzündeki ifadeyi hatırladım zamanı yavaşlattığımda görmüştüm. Canı yanıyordu onun."

"Belki de kız acılarını azaltacak birisini bekliyordur. Hatta kapıda bir anahtar deliği yok."

İkisi tekrardan göz göze gelmişti ve bu anda ikisi birden konuşmaya başladılar "Kapı sadece içeriden açılabilir. Bu nedenle içeriye, onun kalbine girmek isteyen birisinin beklemesi gerekir."

İkisi konuşmayı bitirdiği zaman düşüncelerini ekrana yazdılar ve onları onaylayan mekanik bir ses duyana kadar beklediler. Bir an kadar sonra mekanik sesi duydular ve bir sonraki kapı olan bağlılık kapısına ilerlediler. Kapının önüne geldikleri zaman ekranda "Sadece ikiniz içeriye girebilirsiniz" yazıyordu.

Bu ne demekti ve neden sadece ikisi içeriye giriyordu. "Neden sadece biz giriyoruz?" diye sordu erkek.

Plancı ise hızlı bir biçimde cevap verdi "Bence ilerledikçe bulmacaların zorlaşması kaçınılmaz bir durum. Şu anda bizi son noktaya kadar sınayacaklardır. Bundan sonrasında sadece ikiniz gitmelisiniz."

Plancı konuşmayı bitirdiği zaman erkek ve kız ellerini panelin üzerine koydular ve bir an kadar sonra kapı açıldı. Kapıdan içeriye baktıklarında içeride başka bir odanın olduğunu gördüler ve birbirlerinin gözlerinin içine baktılar. İçeriye girdikleri zaman kapı kapandı ve bir anlık karanlığın ardından oda kaynağını bilemedikleri bir ışıkla aydınlandı. Odanın ortasında büyük bir ekran vardı ve ellerini üzerine koymaları için iki tane küçük ekran.

Kız ve erkek ellerini küçük ekranlara koydukları zaman büyük ekranda bir yazı belirdi. Burada biriniz öleceksiniz ve kimin öleceğine siz karar vereceksiniz. Bu yazının hemen altında bir geri sayım belirdi ve 5 dakikadan geriye doğru saymaya başladı 4:48.

Kız ve erkek birbirlerine bakmak üzere döndükleri sırada büyük ekranın iki yanında iki tane kapak açıldı ve iki tane silah ortaya çıktı. İki silahda onları hedef alıyordu. 4:44 Eğer karar vermezlerse birisi ölecekti.

0/Post a Comment/Comments