Akrostik şiir yazamama

Geçen gece vakitsizce uyanınca ve bir süre boyunca uyuyamadığımda düşündüm. Konu basitti "neden şiir yazamıyorum?". Daha sonra bir çok cevap bulunca soru daha da değişti ve alaycı bir tonda söylenen "akrostik şiir bile yazamıyorum be" halini aldı. Şimdi biraz neden yazamadığımı anlatmak istiyorum. Dün gece kurgularken çok gülmüştüm, umarım bu da eğlenceli bir yazı olur.

Öncelikle Aktostik şiir denilen bir kelimenin ilk harflerini alt alta yazıp onlarla cümleler kurmaktır. Ancak ben yapmaya kalkınca çok garip şeyler ortaya çıkıyor. Mesela ilk önce kelime seçiminde sorun çıkıyor ortaya. Herkes bir anlamı olan kelimeler seçerken benim aklıma saçma sapan şeyler gelir hep. Mesela şu anda aklıma gelen kelime portakal.
Anlamsızca gezinirken sokakta
Rezillik diz boyuydu
Aslında hayat birazda
Pervasızdı

Görüldüğü gibi öncelikli sorunum kelimeyi seçememem. Mesela mantıklı bir kelime bulduğum zaman ise sonuna eklediğim cümleler çok saçma oluyor. Mesela "Aşk" kadar kutsal bir kelime alalım
Anlamsız geliyor hayat
Şişko çocuklar olmasa
Kaçıp gitmek istiyorum

Bu durumda ise iyice batmaya başlıyorum. Bir diğer taraftan da bu kelimeye bağlı kalma olayları falan sıkıyor beni. Kendi kurallarına sahip olan birisi olarak bu iş beni inanılmaz yoruyor. Mesela bir kelimeye bağlı kalmak istemiyorum. Tabi bu sefer daha beter kopuyor ipin ucu.
Canım sıkıldığında
Topla oynayan çocuklar gibi
Bir heyecan geliyor içime
Sonra baktığımda hayatıma
Pek anlamsız geliyor.

Önceki örneklerde görüldüğü gibi anlamsızlık giderek artıyor. Mesela küçük oyunlar oynamak istiyorum bazen. Misal her harfin bir önceki veya sonraki harfini kullanarak gizli bir kelime oluşturmak gibi. Tabi bu iş de zamanla çığrından çıkıyor. Yok ilk harf iki önce olsun üçüncü harf 5 sonra olsun gibi düşündükçe saçma sapan bir bulmaca çıkıyor ortaya. Misal kelime "sen"
Şanslıymışım gibi sanki
Can atıyorum yarına
Pırasa yemeğini de hiç sevmem

"Sen" kadar kutsal bir kelimeyi bu şekilde rezil edebiliyorum böylece. Bir de tamamen kuralsız yazma isteğim var ki o alt alta bağımsız cümlelerden oluşuyor.
Trenleri çok severdim
Eğer yağmur yağmasaydı
Gökkuşağı açınca ama
Yalnızlığım azalırdı.

Şekil bir ada b de ve c de görüldüğü üzere ben şiir yazamıyorum. En basiti olan akrostik şiiri bile yazamıyorum. Bunu bana hatırlatan fecebooktaki saçma yarışmaya tekrardan lanet ediyorum. Yok efendim en iyi akrostik şiiri yazana para ödülü yok bilmem de. İstedim tabi dedim yazarım ben. Ne yazsam diye düşündüğümde ise yazamadığımı fark ettim kendime kızar bir biçimde. Bu yüzden de bu yazıyı yazmaya karar verdim. Sinir oluyorum kendime bazen. Gerçekten çok sinirim bozuluyor... 


0/Post a Comment/Comments