Yalnızlığı arama

Yalnızlığa dair çok şey anlattım. Hep anlatmaya çabaladım başını yaslayacak bir omuzun yokluğunun neye benzediğini. Duvarlara sarılmanın ne kadar acıklı olduğundan bahsedip durdum. Yalnızlığı betimlemeye çabaladım ama karşında başka birinin gözleri olmadan baktığın her an uzakları gördüğünü anlatamadım bir türlü. O uzakların asla bitmediğini, hep uzaklara doğru yaptığın yolculukların seni tükettiğini, bilmiyorum ne ölçüde anlatabildim.

Hayatından çıkan herkes ile biraz daha eksildiğini nasıl anlatabilirim size bilmiyorum. Hayatına giren ve çıkan insanların oranı yükseldikçe yalnızlaştığını umutlarının giderek yok olduğunu nasıl anlatabilirim sana.

Sana dedim çünkü bu yazıyı senin için yazıyorum. Benim gibi olma diye. Bir süre sonra rüyalarının bile seni terk ettiğini söylemem gerekiyor. Gittiğin yolun yalnızlığın yolu olduğunu bilmelisin. Bu yolun geri dönüşünün olmadığını da bilmelisin. Bir kere bu yolda yürüdüğün zaman attığın her adımın seni yalnızlaştırdığını anlamalısın.

Benim kadar yürüdüğünde ise geriye bir sen kalmayacağını unutmamalısın. Sözlerimi anlayabilmek için belki önce yastıklarının isimleri olmalı, soğuk duvarların elini tutmaya çabalamalısın. Belki benim yürüdüğüm kadar yürümelisin. Yalnız kelimesi kimliğinde isminin önüne eklenmeli.

Bunları sana anlatmamın sebebi o yolda yürümeyi bırakabilme ihtimalim. Boş ver yalnızlığın anlamını öğrenme. "Yalnızlık kötü bir şey" diyip bırak onu bir kenara. İnan onu anladığın zaman geri dönüşü olmuyor. Ne kadar çabalarsan çabala kurtulamıyorsun.

 Kendini yalnız hissediyorsun biliyorum. Acı çektiğinin de farkındayım ama daha fazlasını isteme. Satırlarımda okuduklarını yalnızlığın anlamı olarak kabul et ve benim yanıma gelme. Asla aşkı hikayelerde arama. Kendine benim yaptığım gibi hayali sevgililer yaratma.

"Yalnızlık kötüdür" de ve yolunu değiştir. Lütfen merak etme bu yolun sonunu. Benim yanıma gelmeye çabalama lütfen çünkü gittiğin yerde beni bulamayacaksın. Orada kimse yok inan. Lütfen daha fazla yürüme bu yolda. "Yalnızlık kötüdür" ve yolunu değiştir...

Oğuz

1/Post a Comment/Comments

Adsız dedi ki…
Paylaşımlarınız ilgi çekici artık bloğunuzu sıklıkla takip ediyoruz. Galvaniz çöp konteyneri olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.