Bir daha asla yalnız kalmamak

Size biraz farklı konulardan bahsetmek istiyorum. Sınırların dışında, çerçeveleri hiçe sayıp hayatı çok da umursamadan belki bir ütopya anlatmak niyetindeyim. Sınırlardan, çerçevelerden, duvarlardan çokça bahsettim size. Biraz yerden yüksek oynamak, biraz da kendimi boşluğa bırakıp uçmak istiyorum.

Yalnızlığın tek çözüm yolunun tek zihinde iki kişi olmak olduğunu söylemiştim daha önce. Ancak bunun imkansız olduğunu ve yalnızlığın hep baki kalacağından bahsetmiştim. Siz bu noktada tek zihinde iki kişi olmak kavramını bir düşüne durun ben de anlatıma davam edeyim. Zihni sonsuz büyüklükte bir yere benzetebiliriz. Ayrıca bu sonsuz büyüklükte ki yerde kurallar yoktur. Hayatta olduğu gibi yapılabilecekler veya yapılamayacaklar da yoktur. Zihin öyle bir yerdir ki içinde ki her şey sonuna kadar gerçektir. Bütün bu büyüklüğün içinde ise sadece siz varsınızdır. Tek başınıza orada sürekli olarak yaratır ve yok edersiniz. Zihinde her şey ve hiç bir şey aynı anda var olabilir. İhtimalsizlik kavramının olmadığı bir yerdir zihin. Her şey mümkündür ve aynı anda değildir de. Zihnin sonsuz büyüklükte olması ve bu sonsuz büyüklüğün içinde kendimiz ve yarattıklarımızın olması aslında o sonsuzlukta hiç bir şeye sahip olmamayı getirir. Evet zihnimizde hiç bir varlığımız yoktur. Evet, zihnimizde sonuna kadar yalnızızdır. Aynı anda o kadar fazla şey yaratılır ve yok edilir ki ve bütün bunlar o kadar büyük bir alanda olur ki zihnimizin dolma ihtimali dahi yoktur. Sonuçta bir şey yaratılırken bazıları yok edilmektedir. Hayatımız boyunca yaşadığımız tüm olaylar, tüm kavramlar, tüm kişiler bir illüzyon, gerçeğin sahtesi halinde zihnimizde yer almaktadır. Zihinde ki yalnızlığı tekrar ve tekrar vurgulamak istiyorum ki boyutu tam olarak anlaşılsın. Orada kendiniz hariç kimsenin olmadığını ve asla da olamayacağını düşünün. Öyle bir yerdir zihin, her şey ve hiç bir şey vardır aynı anda. Hatta vardır ve yoktur.

Önermeme yani tek zihinde iki kişi olabilmek önermeme gelecek olursak eğer aynı zihne bir başka insanı yerleştirdiğimizi düşünün. İhtimallerin geçerli olmadığı o yerde neler yapılabilir. Öncelikle yalnızlığın kesin çözümüdür bu. Yalnızlık kelimesini tamamen yok edebilecek bir çözümdür hatta. Aşkın en gerçek halidir. Başkasını tamamen anlayabilmenin tek yoludur. Başkası ile "bir" olabilmenin keza yine tek yoludur. Bilinen tüm kuralları unutun ve onların ötesinde bir birliktelik düşünün. "bir"miş gibi değil bir olarak süren ve birlikteliğin gerçek anlamı olan. Ayrıca her şeyin mümkün olabileceğini söylemiştik ya daha önce. Bu birlikteliğin içine her şeyi ekleyin, aklınıza gelebilecek her şeyi. İstediklerinizin hepsi, sizi tamamıyla anlayan birisiyle birlikte gerçekleşiyor. Öyle bir anlayış ki bu iki kişi gibi değil "bir" kişi gibi devam ediyor. Bu "bir"liktelik öyle bir şey ki bildiğiniz her şeyin ötesine geçiyor. Gerçek sevginin ne demek olduğunu anlayabiliyorsunuz bu vesile ile. 

Böyle bir hayalim oldu bugün. Bolca uçtum ve böyle bir sevgiliye bolca özlem duydum. Sonra geri döndüm ve yalnızlıkla bir süre boyunca bakıştık. Bunların gerçek olamayacağını söyledi bana. Belki haklı. belki sadece Tanrının zihninde olabilecek bir "bir"lik. Belki benim torunlarımın torunlarının 7 göbek uzaktan akrabaları bunları görebilecek. Bilmiyorum, hayal dahi etmem bu kadar güç olurken bilme ihtimalim zaten yok. Yine de öyle bir bağın olabilme ihtimali bile beni heyecanlandırmaya yetiyor. Düşünsenize bir, bir daha asla yalnız kalmak zorunda olmadığınızı...

0/Post a Comment/Comments