senin şiirin

oyunlardan kaçan bir adamın şiir yazması kadar büyük bir ironi yoktur hayatta. şiir oyunun alasıdır çünkü. seni tanrılardan yüce göstermek için yazılır istisnasız her şiir. gözlerinde dünyaların saklı olduğunu anlatır mısralar ve bu dünyalarda ölmek için can atan benim gibi adamları. ki benim gibi adamlar senin şiirinde eğreti durur, yabancı kalırız sokaklarında düşlerinin. gözlerini anlatmak için kutsal bir kitabın olsa şiirle başlar ve şiirle biterdi. benim gibi adamlara ise sana dair mısra arası yalnızlıkları biriktirmek düşerdi.

her kelime sana dair bir şiirin ilk mısrası olmayı düşler. her lisan gözlerini betimleyebildiği ölçüde tam olurdu. yoksa her dil, her insan belki her tanrı eksiktir umutların karşısında. ve benim gibi her adam damarında gezinen hayallerin kadar yaşar, sonra bir gün umutları bittiği noktada giderdi bu hayattan.

kutsal bir kitabın olsa senin,  şiirle başlar ve şiirle biterdi. onu okuyan herkes intihar ederdi aynı an içerisinde. benim gibi adamlar eğreti dururdu şiirinde. bu yüzdendir geçtiğin yolların yalnızlığı, bu yüzdendir gözyaşlarının acılığı ve bu yüzdendir tanrıların kutsal kitaplarını yasaklaması.

0/Post a Comment/Comments