Evrenin 11. boyutunda dizi izlemek,

Hayat fena değil şu sıralar, eğer sıradanlığı ve dalgalanmaları güzel olarak nitelendirirsek güzel bile denebilir. Zamanımın büyük bir bölümünü oluşturan birkaç aktivite var, onlarla geçiyor. İlki diziler, 7 farklı diziyi takip etmeye başladım. İkincisi Pes te become a legend modunda kendi Ronaldinyo mu yaratmaya çabalamam ve üçüncüsü de düşünme denemelerim. İzlediğim diziler hakkında bir kaç paragraf sonra açıklama yapmayı düşünüyorum Pes ile ilgili de söyleyecek pek bir şeyim yok, keyif alıyorum oynarken. Ozaman geriye düşünme bölümü kalıyor ondan bahsedelim biraz. Şu sıralar iki temel konu üzerinde düşünmekte, kafamı patlatmaya çabalamaktayım. İlki gelecek hikayelerimin kurgusu, elimde 5 tane hikaye kurgusu var ve aynı anda 5 ile ilgilenmek zorundayım. İnan bana gerçekten zor, ama oldukça da keyif verici. Beynimin büyük bir bölümünü bu düşünce sistemine ayırmaktayım sonuçta kalan herşey gereksiz geliyor bana. Öyküler yaşamamı sağlıyor, bazan satır aralarında onun gözlerini görüyorum. Bir başka ne isterki? İkinci üzerine düşündüğüm konu ise sicim teorisi, herşeyin teorisi, evrenin 11. boyutu gibi isimlerle alınan fizikteki en son gelişmeler. Sen işletmeci adamsın ne işin olur bunlarla diyebilirsin, demesen bile ben senin adına söyledim. Her zaman bu konularda eğitim görmek istemiştim hatta össde İ.Ü Fizik te okuyabilirdim ama akıl sağlığımın zarar göreceğine inandığım için işletme okudum. Çünkü ben bu konularda takıntılıyımdır, sadece zaman konusunu bile kendimi bildim bileli kurcalamışımdır. Şimdi ise süper sicim kuramı ve evrenin 11. boyutuna kafayı takmış durumdayım. Günlerdirde sürekli bu konular üzerine araştırıp, okuyorum. İleride eğer tam olarak anlarsam ve size aktarabilecek kadar yetkin hissedersem kendimi bu konuda bir yazı bile yazabilirim. En azından ilgilenenler için bir kaynakça tarzında bir yazı hazırlarım.

Gelelim dizilere =))

Fringe: Sıradışı fizik üzerine deneyler yapılıyor ve ortaya oldukça ilginç ve garip sonuçlar çıkıyor. ABD de de bu konularla ilgili araştırma yapan özel bir bölüm var Fringe. Sürekli olarak farklı bir vakayı çözmeye çalışan özel ajanları seyrediyoruz. Yarı deli bir prof, onun 196 I.Q lu oğlu ve güzel dedektifimiz eğlenceli macareları. Büyük bir keyifle izliyorum ve sizede tavsiye edebilirim.

Flash forward: Konu olarak beni oldukça heyecanlandıran bir dizi. Dünya üzerindeki bütün insanların 2.13 dakika boyunca hafızalarını kaybettiğini ve bu süreçte geleceği gördüğünü düşünün. Ortaya oldukça farklı ve kaliteli bir kurgu çıkıyor. Bunun haricinde oyuncular oldukça başarılı, konu güzel. Bence izlenmeyi hak eden bir dizi, tabi uzay zaman açısından konuyu düşündüğümüzde bazı yerlerde yanlışlıklar görüyorum kurguda umarım düzeltirler :)

Stargate Universe: Efendim Stargate filmine tutkun birisiyimdir. Ancak dizileri ve diğer iki filmini beğenmemişimdir. Fakat bu sefer gerçekten farklı olacağa benziyor. Ekip çok kaliteli bir kere ve hikaye de yeni bir şeyler var. Çok kaliteli bir yapım, izlenmesi gerekir.

Sanctuary: İnsanlar ve hayvanlar mutasyon sonucu değişime uğramışlar ve onlara abnormal, normal olmayan deniliyor. Ve onları toplayıp yardımcı olmaya çalışan bir Sanctuary yani sığınak var. Her ne kadar bu şekilde anlatınca X-Men miş gibi dursa da aslında öyle değil. Garip bir şekilde izlerken çok büyük bir keyif aldığımı fark ettim. Belki bunun sebebi bilim-kurgu ve dedekiflik üzerine fazlaca dizi izleyip biraz daha heyecanlı bir şeyler izlemeye ihtiyaç duymamdı. Bilemiyorum ama izlenebilir, pişman olmazsınız.

Dollhouse: Buffy ve Angel dizilerinin yönetmeni olan Joss Whedon amcamızdan bir dizi. Ayrıca Buffyde Feint isimli ablayı canlandıran Eliza Dushku ablamızın başrollerde oynuyor. Bu ikisi izlemeye başlamam için yeterliydi. Hikaye ise şu şekilde dollhouse isimli bir kuruluş var ve bunlar insanlarla anlaşma yapıp bedenlerini bir süre için alıyorlar yüklü bir meblağ karşılığında. Sonrasında o insanların hafızalarını silip, yapılan anlaşmalara göre tasarlanmış hafızalar yüklüyorlar. Tabiki bir doll her rolü üstlenebiliyor; sex kölesi, katil, dedektif, ara bulucu, arkadaş, geçici anne gibi. Konu olarak harika ama olay uygulamaya geldiğinde o kadar da başarılı değil. Yinede sadece Eliza Dushku abla için bile izlenebilir. ;)

How i met you mother: Fazla söze gerek ama son sezonu beğenmiyorum ben. Barney ve Robin arasındaki ilişki oldukça iğrenç ve diziyi baltalamakta.

The Big Bang Theory: İzlerken sürekli olarak gülmemi ve üst düzeyde eğlenmemi sağladı. Birbirinden dahi olan, sosyal yaşamları Starwars ve Halo oynamak üzerine kurulu bir gurup bilim adamını konu alıyor. Karakterlerde bir parça kendimden buldum sanırım ve bu yüzden çok sevdim. İzleyin, çok eğleneceksiniz.

evet dizileri de anlattığıma göre izninizi isteyerek gidiyorum Kalın sağlıcakla...

0/Post a Comment/Comments