Oğuz kanunları (Murphy halt etmiş ={ )


Dün gece düşünürken hayatla ilgili oluşturduğum kanunlar aklıma geldi Murphy yapıyorsa bende yaparım demiştim bi ara =))

1) Eğer trafikte otomobiliniz ile yolculuk yaparken sadece sizin bulunduğunuz şeritte trafik duruyorsa bu tamamen sizin o şeritte fazlalık olmanızdan kaynaklanır. Şöyle ki her şeridin belirli bir araş kapasitesi vardır. Atıyorum 400 metre içerisinde 43 araç. Siz tıkanmış olan bir şeritten balka birisine geçtiğinizde bu şeritte tıkanıyorsa eğer siz o şeritte bulunan 44. araçsınızdır. Yani siz o şeritte fazlalıksınızdır. Diyebilirsiniz ki fazlalık olduğuma nasıl karar veriyor trafik eh bu kuralı öğrendiğinize göre hep fazlalık olarak kalacaksınız.

2) Diyelim ki üniversite bi dersin finalindesiniz ve bütün hazırlıklar tamam. 1/8 oranında küçültülmüş kopyalar cepte ve siz hazır hissediyorsunuz ama bütün gözetmenler sizi takip ediyor durmaksızın. Arka taraflarda ise arkadaşlarınız bağıra çağıra kopya çekiyor fakat kimsenin umurunda değil. Şimdi bu olayın sebebi tamamen gözetmenlerin size baktığına inandığınızdan dolayı beyin gücünüzle bunun gerçek olmasını sağlamaktır. Düşünün ki beyin başka neler yapabilir. Diyeceksiniz ki arkadaki arkadaşlar nasıl görünmüyorlar? Çünkü onlar kopya çekmeyi refleks haline getirmişler, sakız çiğnemek gibi mesela. Kendileri bile kopya çektiklerinin farkında değiller, doğal olarak bu beyinde farklı şeylere konsantre olduğu için asistanlar onları fark etmiyor.

3) Bir gün istiklale gitmişsinizdir efendim, işte güzel giyinilmiş karizma tavan yapmış ama kızlar size hiç bakmıyor(bu erkekler için geçerli bir kural kusura bakmayın bayanlar). Ve inanın ki size bakmayacaklardır eğer kız arkadaşınız yok ise. Kız arkadaşınızın yanınızda olmasına gerek yoktur. Kadınlar bir erkeğin sevgilisi olup olmadığını çok rahat anlayabilmektedir (nasıl olduğu konusunda çalışmalara devam ediyoruz). Eğer kız arkadaşınız var ise size bakılır çünkü kız arkadaşı olan erkek güzel erkektir gibi bir fikir oluşuor bilinç altlarında. O kapılmıştır demekki onda iş vardır ve sana bakılır. Bir gün geçer ayrılırsın nasıl olsa sana bakılıyor diye İstiklale gidersin, kimsenin umurunda değilsindir. (Hala teori halinde AR-GE bölümümüz üzerinde kafa patlatıyordur. İşin özeti kız arkadaşı olan erkekler daha çekici gözüküyor bayanlara.

4) Eğer daha önce hiç gitmediğiniz bir yere gitmişseniz ve bir süreliğine yönünüzü şaşırmışsanız (kısaca kaybolduysanız) eğer yolu bulmak için sakın ama sakın oradaki insanlara sormayın. Çünkü onlar sizin kaybolduğunuzun farkındadırlar ve sizin hızlı bir biçimde istediğiniz yere gitmenizi istemezler. Biri size solda der diğeri sağda, işte biri 300m ilerle der diğeri 500m geride. Bunun için yapılması gereken şey asla kaybolmamaktır yani her nerede olursanız olun kullanabileceğiniz bir yol tayin edin kendinize. Mesela "camiyi geç ve sola dön" siz camiyi geçtikten sonra sola dönerseniz eğer artık kaybolmamışsınızdır. Mantık çok basit insanlara kaybolmadığınızı göstermek için bildiğiniz (aslında bilmediğiniz) bir yere gidersiniz ve adresi tekrar sorarsınız. Bu sefer alacağınız cevap sizi yanıltmaz. Bu sebepten dolayı asla kaybolmayız ;)

5) Bir ürün satarken cool olun. Mesela sahibinden.com da bir şeyler satıyorsunuz ve birileri sizi arıyor. Burada önemli olan şey arıyana ihtiyacınız olmadığını hissettirmektir. Aslında o adamın sattığınız ürünü almasına ihtiyacınız vardır ama bunu hissettirmemeniz gerekir. Aksi halde alacağı varsa bile almak. İşin özeti şudur ki müşteriye emek sarf etme imkanı tanımaktır. Eğer size satmak için emek sarf ederseniz olmaz. Bakınız teknosa, media market gibi yerlere ordaki elemanlar sizi umursamaz bile, Cool görünürler. Her zaman işe yarar özellikle elektronik eşyalarda. Çok önemli bir kuraldır, uygularsanız siz kazanırsınız.

Evet efendim şimdilik bu kadar ilerleyen zamanlarda devam edebilmeyi umuyoruz (asla büyük konuşma).Unutmayın hayatın kuralları vardır ve bunları öğrenmek size bir adım öne geçme fırsatı tanır. İyi günler dileriz =))

0/Post a Comment/Comments