Windows 7, Issız Adam


Zor ve sinir katsayılarımla oynayan bir hafta geçirdikten sonra nispetende rahatlamış olarak tekrardan buradayım. Bu sefer iki konudan bahsetmek istiyorum birincisi Windows7 beta sürümünü test etme denemelerim, diğeri de Issız adam. Herkes Issız Adama dair birşeyler yazdı, benim neyim eksik modundayım.

1)Windows 7_ Öncelikli olarak biraz sistemden bahsetmem gerekir. Windowstaki arkadaşlar büyük bir zeka örneği göstererek işletim sistemindeki bütün görsel olayları ekran kartına yüklemişler. Bu sayede Vistada gördüğümüz efektlerin çok daha fazlasını, çok daha hızlı ve çok daha güzel bir şekilde görüyoruz. Bunun sebebi de daha önce belirttiğim gibi görsel olayların ekran kartı üzerinden yürütülmesi ve bu sayede geriye kalan işlemlerde işlemcinin sıkışmaması. Şöyle söyleyebilirim ki Windows7, Xp den daha hızlı. Bu da Vistadan gelen yoğun eleştirilerin dikkate alındığını gösteriyor. Ayrıca bir çok kullanım kolaylığı eklenmiş, örneğin; bir pencereyi tutup ekranın en üstüne getirdiğimizde o pencere ekranı kaplamış oluyor ve yine aynı şekilde aşağıya doğru çekerek eski haline getirebiliyoruz. Açılış ve kapanış çok hızlı, temaları istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz ki buna başlat çubuğunun rengi de dahil. Çok güzel bir sürücü listesi var, eğer yakın yıllar içerisinde alınmış yeni bir bilgisayarınız var ise size herhangi bir sürücü yükleme gereksinimi bırakmıyor. Ancak benim gibi eski bir bilgisayarınız var ise bir ıztıraba dönüşebiliyor, çünkü eski yazılımların bazılarını çalıştırmıyor. Ayrıca görsellikten üst düzeyde faydalanmak istiyorsanız, 128mb lık bir ekran kartı gerekiyor en az olarak. Bu sebeple bu bilgisayarda ben çıldırdım. Hatta birkaç kere uzun ve yaratıcı küfürler ederek silip tekrar çektim. Ayrıca bi diskte XP kalsın, diğerine 7 çekeyim dediğimde yine başarısız oldum. Bu arada XP cd mi kaybettiğimden dolayıdır ki bolca sinir krizi geçirdim. Fakat diğer bilgisayarlarda denediğimizde gördük ki Microsoft bu sefer gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış. Xp den daha hızlı ve görseli Vistadan daha güzel olan bir işletim sistemi geliyor =))

2) Issız Adam: Yine popüler olan şeylere olan tavrımdan dolayı uzunca bir süre izlemedim. Geçen gün izlediğimde ise benimde söyleyeceklerim var dedim. İlk saat oldukça normal, vasatın biraz üstünde bir filmdi son 25 dakika haricinde. Ben Alperin neden bu şekilde yaşadığına dair ipuçları görmek istedim filmde ve karakterlerin geçmişlerine ait biraz daha fazla ipuçları. Alper büyük ihtimalle yediği çok büyük bir kazıktan sonra bir süre oturamamış ve hayata bakış açısı da bu şekilde değişmiştir. Ancak sadece birkaç saniye içerisinde bile olsa anlatılması gerekirdi. Ada karakterine geldiğimizde ise yelkenleri fazla hızlı indirdiğini görüyoruz, canı yanmış birisi aynı hataya bu kadar hızlı düşmez diye düşünüyorum. Bu arada hikaye akmaktadır, Ada ve Alper birlikte yaşamaya başlarlar, annesi gelir, Adayı sever, kızım der, ada 3-4 gün boyunca dükkan açmaz ve meşhur ayrılma sahnesi. Özellikle yola indiklerinde Alper'in açıklamalarına Ada'nın verdiği tepki! Beni gerçekten en çok etkileyen bölümlerdeb birisiydi, hele aynı içtenlikte benimle mutlu olamazsın dediğim zamanları hatırladığımda. Bu noktada geçmişimle ringe çıktık, benim elim kolum bağlı. Geçmişim sağolsun tabiri caizse ağzıma sıçtı. Benim için filmde bu noktada başladı. Ayrılık sahneleri çok etkileyiciydi hele benzer sahneleri kafamda canlandırmamdan bir gece sonra izlemem daha acıtıcıydı. Sanki bungi- camping yaparken ipim kesilmiş bende kafa üstü düşüyormuşum gibi geldi. Bu arada Atlas pasajında karşılaşma sahnesi başladı. İç sesler harikaydı, Ada kısa saçlı daha bi hoş olmuştu. Bu sırada filme veya kimin ne yaptığına çok dikkat edemedim doğrusu, çok da umursamadım. Ben içsel çatışmalarımdayken film bitti. Objektif olarak düşündüğümde benzer deneyimler yaşamamış birisi için güzel bir film olamayabilir. Zaten bu filmden zevk almamı da sağolsun hatıralarım sağladı, onlar olmasa ben ne yapardım. Evet ıssız adam üzerine yazı da yazdığıma göre bu günlük bu kadar.

Hadi sağlıcakla kalın..

0/Post a Comment/Comments