Yolculuklar..

Yolculuklar gariptir. Durup bir bakarsın gitmeden önce. Bir tarafta yol boyunca ve sonrasında karşılaşabileceklerinin sevinci vardır diğer tarafta ise bıraktıklarına dair korkular. Her yolculuk böyle başlar aslında. Her gün evden çıkarken içten içe bunu hissedersin. Zaman arttıkça duyguların derinleşir. Acaba sen mi değişeceksin yoksa geride kalanlar mı? Farklı bir hüznü vardır yolculukların. Kendi içinde bağımsız bir mutluluk draması. Zaman ilerledikçe her şey olabilir ama o kapıdan çıkmadan önce geriye son bir bakış anı vardır ya ondan sonrasını umursamazsın. Geriye dön ya da dönme ileriye doğru bakarsın çoğunlukla ama kapının eşiğine geldiğinde nereye bakacağını bilemezsin. Ne söyleyeceğinden emin olamazsın.

Durup bir bakarsın gitmeden önce, ne yaşamışsan hepsi aklına doluşur. Döner dururlar bir süre boyunca sonra ilk adımını atarsın ve bir diğerini. Attığın adım kadar azalır düşüncelerin. Heyecan başlar azar azar sonrası değişir hep. İnsanlardan, evlerden, sokaklardan, şehirlerden gittim defalarca ve döndüğümde değiştiğini gördüm bazı şeylerin. En azından ben değiştim. Bu yüzden yıllar sonra çok eski bir arkadaşı görünce eskisi gibi olmaz insan veya bir şehre her gidişinde farklı hisseder. Bunların hepsinin sebebi aynıdır aslında; değişirsin, değişirler.

Herkes insanlardan gider, şarkılarda gezinir, şehirlerde dolaşır ama bazen işte bu gidişler zor olur. Yıllarca yaşadığın evinden taşınırken duvara bir çizik atarsın değişsin diye. O değişirse çünkü gitmek daha kolaymış gibi gelir. Bir şehirden giderken o gün gökyüzü daha gri gelir ve şehir değişti dersin. İnsanlardan giderken kavga edersin mesela değişsin diye bazı şeyler. Bir şarkıdan gitmek içinse sözlerini yanlış söylersin bir gün, o kadar yanlış söylersin ki sendeki şarkıyı değiştirirsin, yapabildiğin kadar.

Yolculuklar gariptir, nereden nereye olursa olsun. O kapının eşiğine geldiğinde son bir kez dönüp bakarsın. Eğer gidebiliyorsan hala uzaklaşırsın adımlarca. Eğer ileriye bakmazsan yol boyunca aklın hep geride kalır. Bu yüzden zordur yolculuklar o ilk adımı atarken hep ileriye bakmak gerekir.

Bu yüzden gariptir ya yolculuklar. Durup bir bakarsın gitmeden önce, durup bir bakarsın…

not: bir süre boyunca buralarda olmayacağım. bir 10 gün kadar tatile Rize'ye gidiyorum. Fırsat bulabilirsem yazarım elbette ;) bu esnada kendinize çok iyi bakın. Görüşmek üzere ;) 


0/Post a Comment/Comments