"1"

Öyle insanlar tanıdım ki şu hayatta tek başlarına bir hiçtiler. Eksiktiler, parçalanmışlardı. Hayat bazı insanlara acımasız davranırdı ve onların bazı parçalarını alır, başkalarına verirdi. Bu yüzden tek başlarına asla tamamlanmış hissetmezlerdi onlar. Ne zaman aynada kendilerine baksalar hep eksiklerini görürlerdi bu yüzden.

Her insanın bir diğer yarısı vardır diyemem, yalan olur bu söz. Sadece bazı şansız insanların parçaları başka birisine verilmiştir. Eğer eksiklerini bulamazlarsa yarım hatta çeyrek bir ömür yaşarlar. Ancak o başkasını bulurlarsa eğer işte o zaman gerçek yaşam başlar.

Ben yarım, hatta çeyrek yaşıyorum hayatı bu bir gerçek. Ancak umudum var diğer parçalarımın sahibine dair. Ya siz diğer yarınızı bulabildiniz mi? Eğer yanında tamamlanmış hissettiğiniz birisi varsa eğer onu sakın ama sakın bırakmayın. Onsuz çeyrek bile olamazsınız artık, benden söylemesi. "1" olmanın tadını çıkarın derim ben ve boşverin hayatı...

4/Post a Comment/Comments

Adsız dedi ki…
yarım olmayan insan tanımadım ben,bütünü bulduğuna inanan ancak 20 yıllık 30 yıllık beraberliklerin aslında bir hiç olduğunu görebildiğim hayatlar da yaşadım..
Yalnız doğduk yalnız öleceğiz,yalnız gömülerek yalnız dirileceğiz..Belki de ancak kendimizle tamamlanabilir şekilde kurgulandık diye düşünürüm çoğu..
İnsan yüreğinden öte bi yere gidemeyen,en çok aklında taşıdıklarından ezilen değil mi?
Kaleminiz çok güçlü,yazılarınızı okurken düşünmeyi seviyorum.
Yüreğinize sağlık
S'öz
Oğuz Marangoz dedi ki…
İnsan dünyayı kendinden ibaret gördüğü sürece aklında yatan gerçeklerin altında ezilmeye mahkumdur. Teşekkür ederim S'öz yorumun çok önemliydi benim için..
Adsız dedi ki…
"dünyayı kendinden ibaret görmek"
nasıl mümkün bilinmez, bilerek bilmeyerek bir sürü insanın hayvanın canlının dünyasına dokunurken sadece bencil kaygılarla yaşamak pek mümkün görünmesede her insan bir "dünya" ve her dünyanın kıyameti kendi ölümü elbette..
benim yorumumdan öte sizin duygularınızı ifade yönteminizdir daha önemli olan mesela..
Çünkü istemli yada istemsiz her kelimenizle sizi okuyanların dünyasına dokunduğunuzun farkındasınızdır eminim..
Saygıyla..
S'öz
Oğuz Marangoz dedi ki…
Keşke söylediğiniz gibi olsa da biz bazı şeyleri görmesek, duymasak ama bu da pek mümkün gözükmüyor. İnsanların duyguları dokunduğumun farkındayım ve umuyorum onlarda kalan kelimer güzel cümleler kurulmasına yardımcı olur.

Tekrardan teşekkür ederim, güzel yorumlarınız için S'öz..
Oğuz