Changeling The Lost


Ruhu frp içerisinde şekillenmiş birisi olarak uzun zamandır uzaklaşıyordum frpden.Fırsat olmuyor, zaman olmuyor, imkan olmuyor vs ama oynayamıyorum. Neyse yıllarımı bu işe ayırdıktan sonra insan eksik kalıyor o olmayınca. Hatta insan kendini kısıtlanmış hissediyor, kapatılmış gibi hissediyorsun bir alışkanlığa dur demeye kalkışınca. Sürekli olarak oyunlar yazan, oynatan, oynayan devamlı bu heyacan içerisinde olan ben için bu süreç çok kötüydü. Derken sağolsun canım arkadaşım birkaç gün önce "abi oyun oynayalım, sen iyi Changeling gm'isin.".. "eskiden senin oyunda böyle böyle olmuştu" diyerek kanıma girdi ve ben kendimi ÜDS ye iki gün kala kitapların arasında buldum. Tekrar o eski günlere dönmeye başladım sonra, düşünsene blog sadece bu sistem için 1000' in üzerinde sayfa okumuşum. Bir dönem sadece bununla yaşıyorduk arkadaşla. Sağolsun tam ihtiyacım olduğu anda tekrardan damarlarıma enjekte etti Changeling'i. Şimdi yeni bir oyun hazırlıklarına başladım bile, ÜDS de bile aklımda senaryolar dolaşıyordu. Seviyorum ben bu oyunu, hatta ötesi var. Bir süre sanırım onun içerisinde yaşayacağım ve bu süre benim için mutluluk verici olacak. Heyecanlı olcak acaba yarattığım karakterleri nasıl canlandırcaklar, uzun betimlemeler yapcam, ses tonum üzerinde çalışcam sonra diğer karakterleri tasarlayacağım onların geçmişleri detayları, çevresel faktörler, oyuna eşlik edecek şarkıları ayarlıcam. Seviyorum ben bu işi :))

Zaten Changeling The Lost ile ilgilenirken her kuralın üzerine bir oyun yazmak istiyor, bir süre sonra bakkal Mustafa amca, otobüs şöförü Abdül dayı gibi insanları birer Changeling gibi görmeye başlıyorsun ve asıl eğlencede böyle başlıyor.

Changeling nedir sorusunu soracak olursa eğer http://www.white-wolf.com/changeling/index.php adresini veririm. Daha fazla bilgi isteyen olursa eğer ilerleyen vakitlerde bir tanıtım yazısı yazabilirim elbette.

http://www.white-wolf.com/changeling/index.php

0/Post a Comment/Comments