Mutlu yıllar herkese!


Öncelikli olarak mutlu yıllar demeliyim herkese, tüm insanlığa dünyaya. Ardından 2009 un 2008 e benzememesi dileklerimi de eklemeliyim. Ben herkes gibi yeni yıla sevinen insanlardan değilim hep bir önceki yılın gidişine üzüldüm. Hoşçakal 2008 diyerek olanları bir kenara atmayı beceremedim, bu yüzden eski ajandaları sakladım. Duvarlardan inen takvimleri uzunca bir süre atmadım. Çünkü bazı şeyler pek de beklediğimiz istediğimiz gibi olmuyor. Hele bu zamanda yeni yıl kutlamaları saçma geliyor bana. Her geçen gün daha da kötüleşiyor dünya, daha fazla insan öldürülüyor, daha fazla acı çekiliyor ve bu şekilde devam ediyor. Diğer bir taraftada biz insanlar yaşasın yeni yıl geldi de bir bok olmuş gibi içiyor eğleniyoruz. Sanki herşey düzelecek Filistin'de akan kan duracakmış gibi partilere,eğlencelere akıyoruz. Televizyonlarda yılbaşı eğlenceleri veriliyor sadece unutturmak için, insanların içine aptal bir umut vermek için. Duygularımı çalmak için yapılıyor bunların hepsi, kimliklerimizi çalmak için! Bir tarafta vahşet devam ederken, camiler bombalanır, çocuklar öldürülürken bize için siz deniyor. "koy götüne rahvan gitsin" ne güzel ya yeni hayat felsefemiz bu oluyor. Bir diğer taraftan da yeni yıl yaşasın çam ağacı süsleyelim, noel baba gelsin çocuklara hediye versin. Yapmayın Allah aşkına beynimiz yıkanıyor, kimliğimiz bizden çalınıyor ama hiçbirimizin umurunda değil. Eğlenelim, içelim, kop kop! Bu mudur hayat? Bu mudur insanlık? Yeni yıl gelecek diye seviniyoruz ne güzel!

Ben ise geçen yıla üzülüyorum, kayıplarıma üzülüyorum, yitirdiklerimize üzülüyorum ve kimliğimizin elimizden çalınmasına üzülüyorum asıl. Biz bu değildik oysa şimdi neyimiz kaldı sorarım size. Yeni bir yılın avutmasıyla eski unutturulmaya çalışıyor bize.
Eh sistem hep kazanır değil mi? Aptalca bir ilizyonda yaşıyoruz ama kimin umurunda? Zaten Filistin'de olanlar bizim sorunumuz değil! İsteyen üstüne alınsın ama öfkem Taksim'deki yeni kutlamaları iptal edildiği için üzülenlere. Taksim'i "taxim" diye yazanlara!
Siz gidip eğlenin, isterseniz çam süsleyin, isterseniz başka şeyler yapın o çamla! Ben bu gece 2008 e üzüleceğim. Kayıplara ağlaycağım.

Yine de herkese mutlu yıllar, umarım herşey gönlünüzce olur...

Sağlıcakla kalın..

0/Post a Comment/Comments