hiç bir kilidi açamayan anahtar

Şimdiye kadar duvarlardan, kapılardan bahsettim size. Önümüze örülen duvarları, kalbimizin kapılarını anlattım. Gün oldu insanın yüreğine giden kapının anahtarı olmadığını anlattım. Gün oldu o duvarların hayatımızı nasıl kısıtladığını aktardım size. Şimdi başka bir metafordan bahsetmek istiyorum; anahtarlar ve kilitler. Kapılardan bahsettim y her kapının bir kilidi vardır ve anahtarı. O kapıdan da sadece anahtara sahip olanlar girebilir ve başka yöntemlerle o kapıyı açabilenler. Her kilidin anahtarı kendine özgüdür. Bu sayede başkaları o kapıdan içeriye giremez. Elinizde herhangi bir anahtarın olması hiçbir işinize yaramaz aslında. Eğer doğru kapıyı bilmiyorsanız o anahtarla hiçbir yere gidemezsiniz.

Sadece kapılar değildir. Her insanın bir hazine sandığı vardır ve bu sandık kilitlidir. Herkes içinde neler olduğunu bilemez. Hatta öyledir ki kimse bilmez. Kimse envanterini tutamaz o hazine sandığının. Elbette bu sandığın bir anahtarı ve kilidir vardır. Gerçek anahtar olmadan açılamayacak bir gizemdir içindekiler.

Evlerin anahtarları vardır. Arabaların, motosikletlerin, kutuların, hazinelerin, kalplerin.. hepsinin anahtarları ve kilitleri vardır. Doğru anahtar doğru kilitle eşleşmediği sürece hiç bir şey olmaz.

Bugün kafamı kurcalayan bir soru vardı ki sizinle onu paylaşmak istiyorum. "Her anahtarın bir kilidir var mıdır?" veya "Her kilidin bir anahtarı var mıdır?"

Elbette bu soruların cevaplarını araştırmadan önce iki soru arasındaki farkı anlatmam lazım. Bunun içinde kendimize başka bir metafor alalım. "Kalbimin anahtarı" bence oldukça güzel bir metafor. Şimdi ilk durum için "her anahtarın bir kilidir var mıdır?" cümlesi "ben acaba sevebileceğim birisini bulabilir miyim?" sorusu ile hemen hemen aynıdır. "Her kilidin bir anahtarı var mıdır?" sorusu ise "acaba birisi bir gün beni sevebilecek mi?" sorusu ile büyük benzerlikler gösterir.

Şimdi bu noktada sevme kelimesini irdelemem gerekiyor. Onu hayallerdeki haliyle ve gerçekte olan haliyle anlatıp büyük olasılıkla 3 e bölmeliyim. Ancak bunu yapmak istemiyorum ve sorularımı size yöneltiyor ve cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Sağlıcakla kalın...

0/Post a Comment/Comments